top of page

Tarieven

 

De tarieven voor mondzorg en tandheelkunde worden jaarlijks bepaald door de NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit). De prijslijst van de meest voorkomende behandelingen in de mondhygiënepraktijk vindt u hier. De volledige prijslijst van 2023 vindt u hier.

Eerste afspraak

Tijdens uw eerste bezoek aan de praktijk wordt eerst naar de conditie van het tandvlees gekeken middels een DPSI score (Dutch Periodontal Screening Index). Aan de hand van deze score kan er een behandelplan worden opgesteld. Een plan kan bijvoorbeeld bestaan uit een gebitsreiniging met aanvullende instructies. Maar een plan kan ook bestaan uit een uitgebreide dieptereiniging waarbij u meerdere keren terug moet komen om het hele gebit schoon te laten maken.

Een intake duurt ongeveer 45 minuten. Als het tandvlees in goede conditie is, kan er tijdens de intake ook meteen een gebitsreiniging uitgevoerd worden. 

 

Indien u uitgebreidere zorg nodig heeft wordt dit altijd vooraf met u besproken en wordt er ook meteen een begroting gemaakt zodat u op de hoogte bent van wat het gaat kosten.

Wist u dat kinderen tot 18 jaar vanuit de basisverzekering de mondzorgbehandelingen vergoed krijgen? Ongeacht de verzekeraar waarbij u bent aangesloten.

Aanvullend verzekerd

Bij veel verzekeraars is het mogelijk om u aanvullend te verzekeren voor mondzorg. In dit geval wordt (een deel van) de behandeling vergoed. Als u precies wilt weten wat u vergoed krijgt, is het raadzaam om uw polis goed te bekijken of contact op te nemen met de verzekeraar.

Infomedics

De declaraties worden verzorgd door Infomedics. Infomedics probeert uw nota eerst bij de zorgverzekeraar te declareren. Indien u niet aanvullend verzekerd bent of er blijft nog een restbedrag staan, dan krijgt u van Infomedics een digitale nota.

bottom of page