top of page

Veel gestelde vragen

​

 

Wat kost een behandeling bij de mondhygiënist?

​

​

De kosten hangen erg af van het type behandeling dat nodig is. Bij een reguliere gebitsreiniging wordt er gewerkt met de M03 code, dit wil zeggen dat de tijd wordt gedeclareerd die nodig is geweest om de tanden goed schoon te maken. In de meeste gevallen betreft dit tussen de 30 en 45 minuten. De prijs die hieraan gekoppeld is komt dan tussen de € 77,10 en € 115,65. Soms is het echter zo dat het tandvlees dusdanig ontstoken is of dat er heel veel tandsteen zit, dat het niet in een reguliere gebitsreiniging goed schoongemaakt kan worden. Dan wordt er behandeld volgens het zogenoemde paro-traject. Als dit het geval is, worden de kosten van te voren met u besproken en krijgt u ook een begroting mee naar huis.

​

​

Hoe weet ik wat er verzekerd wordt via de verzekering?

​

Het verschilt erg per verzekeraar welke codes er vergoed worden, wat het maximale jaarlijkse bedrag is en of de behandeling voor 100% wordt vergoed of bijvoorbeeld voor 75% of 80%. Het makkelijkst is om met de begroting naar de verzekeraar te bellen om te vragen hoeveel u vergoed kunt krijgen. Via ons systeem kunnen wij voor u kijken of u verzekerd bent voor tandheelkundige zorg en voor hoeveel euro per jaar dit is. Wij kunnen echter niet zien welke kosten er al zijn uitgegeven aan tandheelkundige zorg bij eventuele andere zorgaanbieders.

​

​

Is een behandeling bij de mondhygiënist pijnlijk?

​

Dit verschilt erg per persoon. Voor sommige mensen is een gebitsreiniging totaal niet pijnlijk terwijl het voor andere mensen erg onprettig kan zijn. Meestal wordt er tijdens een reguliere gebitsreiniging gekeken of de behandeling zonder verdoving uitgevoerd kan worden. Mocht dit niet het geval zijn omdat het te pijnlijk is, kan de mondhygiënist altijd lokaal voor u verdoven. De behandeling zal dan volledig pijnloos zijn. Bij uitgebreide dieptereinigingen wordt er in principe standaard gewerkt met verdoving.

​

​

Is een elektrische tandenborstel beter dan een handtandenborstel?

​

Ja, een elektrische tandenborstel haalt (bij juist gebruik) meer tandplaque weg dan een handtandenborstel. Het type elektrische tandenborstel wat bij u past (roterend of sonisch) hangt af van uw huidige manier van poetsen. Vraag hiervoor advies aan uw mondhygiënist.

​

​

Is alleen tandenpoetsen genoeg voor een gezond gebit?

​

Met tandenpoetsen alleen verwijdert u ongeveer 60% van de tandplaque. De overige tandplaque blijft tussen de tanden en kiezen zitten waar de tandenborstel niet bij kan. Hier kunt u ongemakken van krijgen zoals bloedend tandvlees, vieze adem, tandvleesontstekingen, etc. Gelukkig zijn er verschillende manieren om er iets aan te doen. Over het algemeen hebben houten platte stokers of ragers de voorkeur. Welke maat u nodig heeft is afhankelijk van de hoeveelheid ruimte tussen uw tanden. Voor advies kunt u uiteraard terecht bij de mondhygiënist

​

​

Staat uw vraag er niet tussen? Laat het ons weten via het contactformulier of via de e-mail.

​

bottom of page